אירועים עסקיים קטנים
מסעדות לאירועים מיועדות לאירועים קטנים עד בינוניים. כלומר, אירועים של לכל היותר 150 איש. זהו פתרון מצוין עבור מי שרוצה לחגוג בר מצווה, בת מצווה, מסיבת בריתה (שנקראת גם "זבד הבת"), ימי הולדת, אירועים עסקיים ועוד אירועים קטנים. לכל המתפלאים לגבי השחלת קטגוריית אירועים עסקיים לרשימת האירועים קטנים, כדאי להתעדכן ולדעת שישנה אופנה חדשה בחברות עסקיות ומשרדים שונים, לערוך אירועי חברה. אין הכוונה לאירועים הענקיים וההמוניים שהתרגלנו אליהם, אלא לאירועים אירועים קטנים ואינטימיים. באירועים קטנים ניתן לפתח ולעודד קרבה וגיבוש בין העובדים בצוות או בחברה. האווירה באירועים עסקיים שכאלו שונה לחלוטין מהאווירה שבאירועים עסקיים גדולים, המוניים ויש יאמרו אף ראוותניים. המטרה אינה למתג את החברה כבעלת משאבים, ויכולת להרים אירוע גדול ממדים ומרשים, אלא לתרום לליכוד חברי הצוות או המשרד. מחקרים בתחום מדעי החברה מצביעים על כך שהמיקום בו נמצאים העובדים, משפיע על האווירה. כתוצאה מכך, מיקום קטן יחסית, מאפשר לעובדים לחוש תחושת אחדות וגיבוש יחד עם שאר עמיתיהם לעבודה.
יש יתרונות גם לאירועים עסקיים גדולים
ישנם מנהלים שעדיין מעדיפים לחגוג אירועים עסקיים באירועים גדולים, באולמות ראוותניים או בכנסי ענק. מנהלים אלו טוענים כי באופן זה הם משדרים לעובדים כי החברה מבוססת ויציבה, הן במישור הכלכלי – פיננסי, והן במישור הביטחון התעסוקתי האישי שלהם. הסיבה לכך שמנהלים מעוניינים לצור תדמית של חברה יציבה פיננסית בעיני עובדיהם, טמונה בעובדה שרבות מהחברות, במיוחד בתחום הטכנולוגיה העילית (high tech), מעניקות לעובדים הטבות פיננסיות בצורת מניות החברה. נוצר מצב בו העובדים הם גם בעלי החברה באופן עקיף. מבחינת העובדים מדובר בהטבה כלכלית, אולם יש בה סיכון גבוה, מכיוון שהם "שמים את כל הביצים בסל אחד". לכם חשוב מאד למנהלי חברות הנוקטים במדיניות ההטבות הזו, למתג את החברה כיציבה ומבוססת בעיני עובדיהם.
מה גודל האירוע המומלץ?
השאלה המהותית היא מה המסר שבו מעוניינים ראשי החברה להעביר לעובדים, ולפי הקו הזה, מחליטים מה סוג ואופי האירוע העסקי אותו מארגנים. כפי שראינו, למנהלים ששמים בראש מעייניהם את הגיבוש והלכידות החברתית, מומלץ לערוך אירועים עסקיים קטנים.