תביעה לשלום בית תביעת מזונות
הגעתם למצב של גירושין. ובכן זה לא נעים אך מצב שנפוץ במדינתנו כיום. הליך הגירושין הוא הליך מסובך ויכול להיות מאד לא נעים הכל תלוי בצדדים המתגרשים. כדי לעזור לכם בהליך ניתן לכם סקירה קצרה של שני תביעות חשובות ומרכזיות בהליך הגירושין. תביעת שלום בית ונוספת לה תביעת מזונות.
תביעת שלום בית
לאחר הגשת תביעת הגירושין על ידי מי מהצדדים לבית הדין הרבני ראשי אחד הצדדים להגיש תביעה לשלום בית. תביעה לשלום בית מבקשת מבית הדין הרבני לשמש כמגשר ולדאוג שהבעל או האישה יסכימו לחזור לגור ביחד וינסו לעבוד על הקשר. הנחת היסוד עם תביעה לשלום בית היא כי שלום בית הוא מאד חשוב ויש לנסות לשקם את הנישואים, זוהי עמדתו של בית הדין הרבני. עם זאת לא כל מי שמגיש תביעה לשלום בית אכן רוצה בכך, פעמים רבות תביעה לשלום בית משמשת כמעכב להשגת יתרון בדיונים אחרים כי תביעה לשלום בית מעכבת את הגט.
אם מי מהצדדים מסרב לפעול למען שלום בית לאחר הגשת תביעה לשלום בית הוא יוכרז כמורד או מורדת. אישה מורדת תאבד את מזונותיה ובעל מורד יאלץ לתת את הכתובה לאשתו.
תביעת מזונות
תביעת מזונות היא אחת התביעות החשובות ביותר בגירושין. יש להבדיל בין תביעת מזונות אישה לבין תביעת מזונות ילדים. תביעת מזונות אישה כדאי ככלל להגיש בבית דין לענייני משפחה שם נותנים יותר מבית דין רבני. בעוד, תביעת מזונות ילדים בית דין רבני אינו ראשי לעסוק בה אלא אם שני הצדדים מסכימים לכך.
תביעת מזונות אשה היא רק עד סוף הליך הגירושין בדרך כלל ולאחר מכן האישה לא זכאית למזונות משלה. זאת לעומת תביעת מזונות ילדים. ילדים זכאים למזונות מאביהם עד לאחר סיום שרות החובה בצה"ל. כל עוד הם מתחת לגיל זה האב או לעתים רחוקות האם צריכים לשלם מזונות ברמה שתספק לילד את רמת החיים אליה הורגל לפני הגירושים.
תביעת מזונות דורשת הצגת 12 תלושי משכורת אחרונים ועוד מסמכים כלכליים על נכסים שונים לשם קביעת הסכום.